1. POLITICA DE RETURNARE

1.1. La primirea bunurilor Cumpărătorul trebuie să verifice aspectul și ambalajul acesteia, numărul de articole din ordine, completitudine, sortiment. Când curierul livrează mărfurile, Cumpărătorul își pune semnătura pe bon de livrare, în coloana cu cuvintele: „Comandă primită, integralitate, livrarea de sunt furnizate servicii și nu există pretenții cu privire la aspectul bunurilor."

1.2. Cumpărătorul are dreptul de a refuza Bunurile comandate în orice moment înainte de executarea Comenzii.

1.3. Cumpărătorul poate returna vânzătorului produsul de calitate necorespunzătoare și poate cere returnarea sumei plătite în termen de 14 zile de la cumpărare, dacă produsul nu a fost utilizat și și-a păstrat aspectul original. Cererea de rambursare trebuie specificat ce fel de defect include bunurile returnate. Diferența de calități precum forma și culoarea mărfurilor din cele menționate în descrierea de pe site nu este o defecțiune sau o disfuncție a mărfurilor.

Pentru returnarea bunurilor, Cumpărătorul trebuie să prezinte:

1.4. Cerințele pentru returnări trebuie să fie îndeplinite în termen de 10 zile de la primirea mărfurilor de către Vânzător de la Cumpărător în cazul conformării bunurilor returnate la prezentarea și calitatea acestora.

1.5. Cumpărătorul va compensa Vânzătorul cu costurile de transport necesare suportate în legătură cu organizarea schimbului sau returnării Bunurilor.

1.6. Cumpărătorul nu are dreptul de a anula Comanda plătită (sau o parte a acesteia) de bună calitate, având individual caracteristici.